Parhaat lihapullat ja Oivalluspizzat

Ostin kaupasta mainoksen uhrina Creme Bonjour Cuosine valkosipuli & yrtit seoksen. Kotona vasta mietin mitä siitä tehdä. Lihapulliahan siitä syntyi ja hyviä tulikin. Näissä valmisteissa tahtoo vaan olla se, että niitä myydään oma aikansa, sitten maut muuttuvat eikä vanhoja hyviä saa enää.

Toinen hyvä kokeilu, jota söin jossain jalkapalloturnauksessa, oli Pågenin Oivallus-leipiin tehdyt pizzat. Hyvä ja nopea vierasvara.

Valkosipuliset lihapullat

n.700 g jauhelihaa
1 prk Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli ja Yrtit
½ -1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 pss ranskalaista sipulikeittoa

Kaada Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli ja Yrtit kulhoon. Lisää ranskalainen sipulikeitto ja korppujauhot. Anna turvota n. 5-10 minuuttia. Lisää jauheliha ja kananmunat. Vaivaa taikinaa niin, että kaikki ainekset ovat varmasti sekaisin. Pyörittele taikinasta lihapullia ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Pyörittelyssä auttaa jos kastat kädet vesikulhoon. Paista lihapullat 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Oivallus-pizzat

Pågenin Oivallus-leipiä

tomaattipyrettä
oreganoa
tulista chilikastiketta (esim. Felix)

tonnikalaa
ananasta
kinkkua
salamisuikaleita...
juustoraastetta

Sekoita tomaattipyreeseen chilikastiketta reilu teelusikka. Sekoita joukkoon myös oreganoa. Levitä leipien päälle. Täytä haluamillasi täytteillä ja laita päälle juustoraastetta. Paista 175-200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paras marjasoppa

Villasukat kokoa 28-30

Kolmiohuivi salomoninsolmuja virkaten